Bij 1 met NiekIeder één
heeft iets te dragen,
en iets bij te dragen.
Bijzonder = gewoon
Authenticiteit
Een veilige omgeving om je eigen authenticiteit te verkennen. En vertrouwd te raken met de mogelijkheid om creativiteit zijn gang te laten gaan. Vanuit simpele inzichten, die het leven danig kunnen verlevendigen.
Vragen
Wat raakt je? Waar zit je mee? Wat verwondert je? Wat sleep je mee? Wat ben je kwijt? Wat is de weg? Werp het Niek, of de hele groep, voor de voeten en kijk wat er gebeurt.
Doel
Om geleidelijk wat meer te begrijpen van jezelf. Misschien dat er zomaar iets bijzonders wordt gezegd, of juist iets heel gewoons. Vaak kunnen we van elkaar leren, onze antenne gevoeliger afstemmen, om zo de wetmatigheden van het leven te doorzien. Gewaarwordingen duiden, bijzonder inzichten of intuïties, wat ook normaal is. Dus door met beide voeten op de grond te blijven staan, en de tijd nemen om nieuwe perspectieven te laten landen.
Informeel
Verder is er volop gelegenheid om elkaar in een informele sfeer verder te ontmoeten, onder het genot van een kop thee of koffie. Dit onderling vriendschappelijke contact heeft een belangrijke en toegevoegde waarde voor het proces dat door de Satsang-setting is aangezet.
Zaal

Voor wie?

Bij (welke aandoening is) 1 met Niek geschikt?
Ongenoeg
Voor wie zich begint af te vragen "Wie ben ik"? Merk je dat het beeld, de rol en waarding van jezelf nog hoofdzakelijk lopen via anderen en aangeleerde verwachtingen? Ben je vaak op zoek naar goedkeuring, afhankelijk van hoe 'men' naar je kijkt, van je 'innerlijke rechter'? Zou je meer authentiek willen zijn, maar voel je je daarbij alleen staan?
Genoegen
Voor wie bezig is met zelfonderzoek. Dat-wat-ervaart, dat wat té dichtbij is, hoe krijg je dat scherp in beeld. Wat zijn mijn diepere eigenschappen en mogelijkheden? Hoe ervaar je dingen vanuit meer subtiele lagen van bewustzijn. En hoe praat je er over? Wellicht een groot genoegen om uit te zoeken wat je in je diepste wezen allemaal aan boord hebt.
Genoeg!
En zelfs voor wie het-zoeken aan de wilgen wil hangen. Niet langer graaien naar bedoeling, begrip, betekenis, beter. Er hoeft niet méér. En niet minder. Dit - precies dít - is een uitdrukking Dat wat ten diepste verlangd wordt. Aan deze expressie van Zijn ontbreekt niets. Dit is Thuis.

Ervaringen

Niek zegt ...

Interview